Explore BrainMass
Share

Explore BrainMass

    Discussion Regarding Sampling

    This content was COPIED from BrainMass.com - View the original, and get the already-completed solution here!

    Question: How long does it take to travel to work Monday through until Friday for 10 days?

    Monday = 30 + 35 /2 = 65/2 = 32.5 or 32 ½ or 0.10485
    Tuesday = 35 + 25 /2 = 60/2 = 30 or 0.09675
    Wednesday = 30 + 30 = 60/2 = 30 or 0.09675
    Thursday = 25 + 30 /2 = 55/2 = 27.5 or 27 ½ or 0.0887
    Friday = 35 + 35 = 70 /2 = 35 or 0.1129

    Based on an additional 5 days:
    Monday = 20
    Tuesday = 30
    Wednesday = 20
    Thursday = 25
    Friday = 20

    Additional Questions:
    Is the larger sample changing anything?
    Is your mean increasing or decreasing?
    Do you think the current sample you have is enough to paint an accurate picture, or do you need a much larger sample?

    © BrainMass Inc. brainmass.com October 9, 2019, 7:49 pm ad1c9bdddf
    https://brainmass.com/math/discrete-optimization/discussion-regarding-sampling-130583

    Solution Preview

    Question: How long does it take to travel to work Monday through until Friday for 10 days?
    Answer: Sum the total of all data points in the sample.

    Monday = 30 + 35 = 65
    Tuesday ...

    Solution Summary

    This solution addresses the concept of sampling, illustrating how to calculate the length of time it takes to travel to work on a weekly basis, as well as all of the additional questions discussing sampling details. This solution is brief in nature, but that is what is required for completely this posting.

    $2.19