Explore BrainMass
Share

Explore BrainMass

    Data Analysis

    This content was COPIED from BrainMass.com - View the original, and get the already-completed solution here!

    Using the data you have been collecting below, please do the following:

    (1) Using Excel, prepare a frequency distribution from the data you've been collecting.
    (2) Calculate the standard deviation of your data.
    (3) Is this a normal distribution?
    (4) What are the implications?
    (5) Write a 2 page paper.

    DATA

    I have gathered quantitative data on the amount of time I spend using the computer on a daily basis. For ten days, I have collected data (number of hours) for a sampling. The procedure that I followed is as follows:

    1. Record the time I log on to the computer.
    2. Record the time I log off the computer.
    3. Tally the total number of hours logged in at each sitting.
    4. Sum up all the sitting time totals to get a daily grand total.
    5. List the grand totals for each day.

    RESULTS

    DAY ONE: TIME TOTAL HRS
    8AM - 10:34AM 2HR 34 MIN 6.6
    1:17PM -3:05PM 1HR 48 MIN
    7:45PM - 9:58PM 2HR 13 MIN

    DAY TWO:
    7:12am - 8:25am 1HR 13 MIN
    12:55pm - 2:36PM 1HR 41 MIN 5.2
    9:49pm - 12:48am 2HR 59 MIN

    DAY THREE:
    6:25PM - 10:11PM 3HR 46 MIN 6.6
    11:30PM - 2:20PM 2HR 50 MIN

    DAY FOUR: TIME TOTAL HRS
    5:56PM - 9:37PM 3HR 41 MIN 5.5
    11:00PM - 1:49AM 1HR 49 MIN

    DAY FIVE:
    2:32PM - 7:04PM 4HR 32 MIN 7.2
    10:56PM - 1:36AM 2HR 40 MIN

    DAY SIX:
    6:48PM - 11:35PM 4HR 47 MIN 4.8

    DAY SEVEN:
    3:40PM - 6:00PM 2HR 20 MIN 2.3

    DAY EIGHT:
    7:15AM - 11:34AM 4HR 19MIN 7.8
    1:55PM - 4:25PM 3HR 30MIN

    DAY NINE:
    12:24PM - 3:18PM 2HR 54 MIN 7.6
    7:00PM - 11:46PM 4HR 46 MIN

    DAY TEN: TIME TOTAL HRS
    4:29PM - 11:56PM 7HR 27 MIN 7.5

    © BrainMass Inc. brainmass.com October 9, 2019, 8:59 pm ad1c9bdddf
    https://brainmass.com/statistics/frequency-distribution/data-analysis-169153

    Solution Preview

    Statistics

    Using the data you have been collecting below, please do the following:

    Using Excel, prepare a frequency distribution from the data you've been collecting.
    Calculate the Standard Deviation of your data.
    Is this a normal distribution?
    What are the implications?
    Write a 2 page paper (could be more if you want).

    DATA
    I have gathered quantitative data on the amount of time I spend using the computer on a daily basis. For ten days, I have collected data (number of hours) for a sampling. The procedure that I followed is as follows:
    1. Record the time I log on to the computer.
    2. Record the time I log off the computer.
    3. Tally the total number of hours logged in at each sitting.
    4. Sum up all the sitting time totals to get a daily grand total.
    5. List the grand totals for each day.

    RESULTS:

    DAY ONE: TIME TOTAL HRS
    8AM - 10:34AM 2HR 34 MIN 6.6
    1:17PM -3:05PM 1HR 48 MIN
    7:45PM - 9:58PM 2HR 13 MIN

    DAY TWO:
    7:12am - 8:25am 1HR 13 ...

    $2.19