Explore BrainMass
Share

Explore BrainMass

    Programming Languages: Scoping, Associativity, Precedence, etc

    This content was COPIED from BrainMass.com - View the original, and get the already-completed solution here!

    1. The _______ of a variable is its ________.
    a. address; l-value
    b. value; r-value
    c. address; r-value
    d. value; l-value
    e. a and b
    f. c and d

    2. When a variable's type is determined through default conventions,
    the type declaration is:
    a. omitted.
    b. implicit.
    c. explicit.
    d. required.

    3. The goto statement is the basis for the:
    a. break statement in a C switch structure.
    b. exit statement in an FORTRAN 90 loop structure.
    c. last statement in a Perl loop structure.
    d. All of the above.
    e. None of the above.

    4. An advantage of dynamic scoping is that access to nonlocal variables
    is considerably faster than accesses to nonlocals when static scoping
    is used.
    a. True
    b. False

    5. The idea of providing a few basic data types and methods for
    programmers to design data structures to meet their needs was
    introduced with:
    a. FORTRAN
    b. COBOL
    c. PL/I
    d. ALGOL 68

    6. In JavaScript, an incorrect RHS data type:
    a. can be detected and reported at runtime.
    b. cannot be detected, resulting in aberrant execution.
    c. results in the type of the LHS being changed to match.
    d. none of the above.

    7. A given variable's storage bindings are determined at runtime but
    its data type is bound prior to runtime. This type of variable is
    termed:
    a. static.
    b. dynamic.
    c. heap-dynamic.
    d. stack-dynamic.

    8. ALGOL 60 introduced __________, which has been copied by most
    imperative languages and many non-imperative languages.
    a. static scope
    b. dynamic scope
    c. stack-dynamic scope
    d. heap-dynamic scope

    9. _________ is based on the calling sequence of subprograms.
    a. Dynamic scope
    b. Static scope
    c. Stack-dynamic scope
    d. Heap-dynamic scope

    10. A(n) __________ is the collection of attributes of a variable.
    a. abstract data type
    b. structure
    c. record
    d. descriptor

    11. Associativity in common imperative languages is left to right.
    a. True
    b. False

    12. Programmers can alter associativity and precedence rules by:
    a. overloading operators.
    b. defining constants.
    c. managing heap allocation/deallocation.
    d. using parenthesis.

    13. The simplest of all data types is:
    a. integer.
    b. Boolean.
    c. bit.
    d. character.

    14. When an array's subscript ranges are determined at compile time,
    but the allocation is done at runtime, the array is:
    a. static.
    b. fixed stack-dynamic.
    c. stack-dynamic.
    d. heap-dynamic.

    15. If every element of a list must be processed, a(n) ___________ is
    more efficient than a(n) __________.
    a. hash; array
    b. array; hash
    c. record; array
    d. hash; record

    16. A pointer that contains the address of a heap-dynamic variable that
    has been deallocated is called:
    a. a dangling pointer.
    b. garbage.
    c. lost pointer.
    d. inaccessible variable.

    17. Selection statements fall into two general categories, two-way and
    n-way, or single-way selection.
    a. True
    b. False

    18. When the result of an expression is determined without evaluating
    all of the operands or operators, the evaluation is said to be:
    a. short-sight.
    b. short-hand.
    c. short-circuit.
    d. none of the above.

    19. When selection must be based on a Boolean expression, the best
    approach is a(n) ___________ control structure.
    a. if..then
    b. case
    c. switch
    d. b or c, depending on the language

    20. An iterative statement is one that causes a statement or collection of
    statements to be executed one or more times.
    a. True
    b. False

    21. When the number of iterations is dependent on the number of
    elements in a data structure, JavaScript programmers may use the
    _______ control structure.
    a. do...until
    b. for
    c. foreach
    d. while

    22. Using the precedence rules of APL, the value of the expression
    24 x 3 + 1 is 73.
    a. True
    b. False

    23. When two pointer variables point to the same memory location, they
    are said to be:
    a. identical.
    b. commingled.
    c. conflicted.
    d. aliases.

    24. The association of an entity and an attribute that is done before
    runtime and does not change during execution is a:
    a. dynamic binding.
    b. dynamic linking.
    c. static binding.
    d. static linking.

    25. If a mathematical operation is associative, then the corresponding
    floating-point operation is associative.
    a. True
    b. False

    © BrainMass Inc. brainmass.com October 9, 2019, 7:20 pm ad1c9bdddf
    https://brainmass.com/computer-science/control-structures/programming-languages-scoping-associativity-precedence-etc-114748

    Solution Preview

    1 C
    2 B
    3 D
    4 A
    5 D
    6 C
    7 D
    8 A
    9 A
    10 D
    11 B
    12 D
    13 C
    14 B
    15 B
    16 A
    17 A
    18 C
    19 A
    20 ...

    Solution Summary

    Solution explains some concept of programming languages like scoping, associativity, precedence, variables. etc.

    $2.19