Purchase Solution

# Calculation of repayments, value of shares and bonds

Not what you're looking for?

##### Solution Preview

1. You would like to buy a machine. The conditions of the sale are as follows:
<br>
<br>Price without discount: \$100,000;
<br>Final bullet payment: \$30,000
<br>Repayment period: 7 years, compounded daily and payable weekly
<br>APR equals 8 percent.
<br>A choice must be made for borrowing the initial deposit of 15,000. Is it more appropriate to borrow at the 6 percent p.a. payable as a lump sum after two years, or repay the debt in four equal semiannual installments of \$4035.40. In the latter case the interest rate is 6 percent compounded semiannually.
<br>
<br>
<br>What is the Effective Annual Rate?
<br>In the first case, the EAR = 6%
<br>In the second case, the semiannual rate is R=6/2 = 3%
<br>Then the effective annual rate is:
<br>EAR = ((1 + R)^ 2) - 1 = 6.1%
<br>Obviously, the EAR in the second case is higher than that of the first case.
<br>
<br>Calculate the weekly payment?
<br>The Daily rate is 8%/365 = 0.0219%
<br>The Present Value is \$100,000
<br>Final Value is \$30,000
<br>Number of periods = 365*7=2555
<br>Then calculate payment each day is: PMT = \$59.88
<br>(refer to the attach EXCEL file for calculation)
<br>So the weekly payment = 7*PMT = 7*\$59.88 = \$419.16
<br>
<br>How much would you still owe after 5 years?
<br>At the end of 5 years, the future value of all the payments in 5 years is
<br>PMT = 59.88
<br>The Daily rate = 0.0219%
<br>Number of periods = 365*5=1825
<br>Then FV is calculated =\$ 134,350.04
<br>
<br>However, the FV of the Price without discount: \$100,000 is =-FV(r, 365*5, 0, PV) = \$149,175.93
<br>Moreover, the present value at of Final bullet payment at the end of 5 years ...

##### Motivation

This tests some key elements of major motivation theories.

##### Team Development Strategies

This quiz will assess your knowledge of team-building processes, learning styles, and leadership methods. Team development is essential to creating and maintaining high performing teams.

##### Paradigms and Frameworks of Management Research

This quiz evaluates your understanding of the paradigm-based and epistimological frameworks of research. It is intended for advanced students.

This quiz will test your understanding of how to write good business plans, the usual components of a good plan, purposes, terms, and writing style tips.