Share
Explore BrainMass

Frequency Distribution

Using Excel, prepare a frequency distribution from the data you collected

Calculate the Standard Deviation of your data.

Is this a normal distribution?

What are the implications?

-----------------------------------------------------------

DATA:

1. Record the time I turned on the TV.
2. Record the time I turned off the TV.
3. Add the total number of hours of TV watched Daily.
4. Add up all the time totals to get a daily grand total.
5. List the grand total after 10 days.

RESULTS:

DAY ONE: TIME TOTAL HRS

7AM - 9AM 2HRS
1PM -2:15PM 1HR 15MINS
7:00PM - 10:00PM 3HOURS
TOTAL-- 6 HRS 15 MINS

DAY TWO:

7:15AM - 8:25AM 1HR 10 MIN
1PM - 2:30PM 1HR 30 MIN
6:30PM - 11:00PM 4HRS 30 MIN
TOTAL-- 7 HRS 10 MINS

DAY THREE:

6:00AM - 9:30AM 3HR 30 MIN
6:30PM - 11:30PM 5HOURS
TOTAL-- 8 HRS 30 MINS

DAY FOUR: TIME TOTAL HRS

6:00AM - 7:00AM 1HR
6:00PM - 10:30PM 4HR 30 MIN
TOTAL-- 5 HRS 30 MINS

DAY FIVE:

9:00AM - 9:30AM 30 MINS
5:00PM - 6:00PM 1HOUR
TOTAL-- 1 HR 30 MINS

DAY SIX:

5:15PM - 6:30PM 1HR 15 MINS
TOTAL-- 1 HR 15 MINS

DAY SEVEN:

6:00PM - 7:00PM 1HOUR
TOTAL-- 1 HR

DAY EIGHT:

6:15PM - 7:15PM 1HOUR
TOTAL-- 1 HR

DAY NINE:

7:00PM - 11:45PM 4HRS 45 MINS
TOTAL-- 4 HRS 45 MINS

DAY TEN: TIME TOTAL HRS

7:30AM - 8:00AM 30 MINS
6:00PM - 11:00PM 5HOURS
TOTAL- 5 HRS 30 MINS

10 Day Total- 42 Hours and 20 Minutes.

Solution Preview

See the attached file.

A frequency distribution is a chart showing how many data points are in different intervals.
It can be used to make a graph called a histogram.

Your original data sorted from low to ...

Solution Summary

The solution calculates the standard deviation and makes a frequency distribution.

$2.19